Saturday, May 25, 2013

2 Dalam 1


I can smell a freedom. Tapi bukan untuk jangka masa yang lama. Sekadar cuti 2 minggu ni sahaja. Buka sekolah dah start semester 3 pula. Semester 2 baru je habis Khamis yang lalu, paper ekonomi; makroekonomi. Tamat je exam aku rasa nak menjerit. Lepas satu beban yang aku tanggung selama seminggu. Kalau dulu SPM 9 subjek sekarang STPM 4 subjek. Kalau nak dibandingkan SPM dengan STPM, STPM is more harder than SPM. Sebab aku boleh rasa perbezaan study dulu dan sekarang. Kata orang STPM peperiksaan no 2 yang paling susah kat dunia. Hmm I don't know. Maybe?

Bila aku fikir-fikir balik apa benda nak buat cuti sekolah ni? Aku rasa aku asyik buat benda yang sama je. Dah jadi rutin harian T_T serious gua rasa bosan. Kerja sekolah pun takde sebab sem 2 dah habis. Buku sem 3 dah beli tapi terasa kemalasan tu datang pula kahkah. Nak kata study untuk subjek yang kena repeat sem 1 tu boleh je tapi kalau dah otak ni dicampur aduk dengan sem 3 mau tak hang -_- Bukan apa lepas habis exam sem 3 seminggu tu repeat paper sem 2. Haaa mau tak stress fizikal dan mental. Kekadang MPM ni kejam. Bagi aku dah kerap kali kejamnya wakakah.

Btw today is 25 May and it mean? Tekalah-tekalah hahaha. Okayy harini birthday paiz. Dah tua dah kau ye abg 19 tahun already and I'm still young yuhuuu~ kahkah. Aku jiwa muda dan awet muda. Banggalah bangga. Bab hadiah aku dah lama fikir dari dulu lagi. Awal-awal lagi dah beli cuma biarkan je dulu. Betapa semangat gua nak beli hadiah untuk dia. Fikir punya fikir apa benda nak bagi kat dia. Lastly satu benda ni tetiba melekat kat otak aku. Ye aku nak hadiahkan al-quran pelangi untuk dia. Nak beli kat Ipoh ni mana ada jual. Susah sangat nak cari. Kalau via online aku memang tak tau menau langsung -_- so...

Aku still tetap nak beli al-quran tu. Tak kira jauh mana pun aku nak juga. Then, baru aku perasan bulan ni PWTC buat PBAKL13 dan sememangnya itu rutin keluarga aku pergi tiap tahun. Apalagi aku ajak umi dengan ayah pergi and dorang pun bagi green light. And kat sana dalam bilik apa tah nama dia, besar juga macam dewan so banyak booth kat situ. Aku pusing satu bilik tu cari punya cari al-quran tapi tak jumpa juga. Hampa kecewa semua ada hahaha. Penat sesak nafas buatkan aku tak larat. Rasa kaki ni nak meletup. Aku kalau berjalan tak henti-henti mesti kaki cramp sebab tu tak larat kahkah. Cedih T_T

Tetiba aku teringin nak pergi booth Telaga Biru. Dia jual buku islamik. Ramai juga orangnya. Sedang aku duk melilau mata sana sini aku nampak satu ruangan ni jual al-quran. Pelbagai jenis al-quran ada. And aku nampak apa yang aku cari ahaks; al-quran pelangi but made in Malaysia bukan dari Indonesia tu. Awalnya aku memang nak cari indon punya but tak jumpa just malaysia punya je ada. Hehe alhamdulillah and I choose blue colour because that is his favourite colour. Pergi sana semata-mata nak cari al-quran pelangi. Buku lain memang aku tak beli langsung sebab dah banyak novel aku beli tapi tak terbaca -_-


Serba biru gua bagi kat dia :O mesti dia pelik kenapa biru semuanya. Apa aku kisah kahkah. For the first time gua bagi hadiah kat lelaki selain ayah dengan guru gua. Ikut plannya memang harini aku nak bagi dia tapi ada masalah teknikal sedikit so terpaksa post phone hari Isnin sebab ada kelas tambahan MUET. Nak tak nak kena tunggu juga. 2 hari je pun tak lama. Tutup buka mata sampailah Isnin tu. Akhir kata I wanna wish to you "Happy Birthday :)" eh jap sapa yang duk kenal paiz hangpa bagitau dia pasal ni siaplah. Akan ku pung pang pung hang sampai habis -_- kahkah dah kbye. Till we meet againnn~

4 comments:

nazzoro said...

nak bagi tahu paez.aku nak inbox dia kahkha

Bobo Dawson said...

siot je kau -_- puiiih

nazzoro said...

kau bitch . kbai kakhah

Bobo Dawson said...

bongok. kahkah