Sunday, January 22, 2012

Tutorial: Status Atas Header


Hari ni aku nak share dengan korang cara nak letak status kat atas header . Sorry aku tak letak example sebab aku buat navigation bar atas tu , so dia bertindih dengan kotak status tu . Kalau nak follow step kat bawah ni .

1 Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2 Cari kod ni :
</head>
3 Sekarang copy code dan pastekan di bawah code </head> 
<div style=" position:absolute; top:0px; left:10px; width:200px;"><center style="text-align: right;">MOOD HERE</center><div style="Background-image:url(URL BACKGROUND); repeat; padding: 5px; border:1px solid #DCDCDC; filter:alpha(opacity=1.5); border-radius:5px;"><center><marquee>YOUR STATUS</marquee></center></div><div style=" position:absolute; top:50px; left:20px;"></div></div>
4  Preview dahulu . Kalau dah menjadi baru tekan save

Nota Kaki :
emoticon30 ABC : tajuk atas status tersebut
emoticon30 ABC : ni background dalam kotak status korang
emoticon30 ABC : boleh tukar kaler yang korang suka . Picit SINI
emoticon30 ABC : yg ni pula words korang , contoh "Hello"

2 comments:

Fieka said...

Thanks. dah jadik.. :)

ωαнι∂αн-ℓтcƨ said...

Thanks for this tutorial ! Yeah. sangat berguna :3