Wednesday, August 14, 2013

Salam Aidilfitri!

Raya raya raya and raya. Tiap tahun feeling raya tu tetap sama tak berubah sama sekali. But this year turn kampung Sungkai pula yelah last year turn Rembau. Mana boleh sama tak fair ah macam tu. Malam Ahad baru balik. Rasa tak puas pula hahaha. Akan ku gabungkan semua gambar raya dari first raya hingga raya keempat. Malas nak asingkan tak sio den nak buwek.

Mukadimah raya.

Pagi raya turun padang bergambar.

Kaum adam menikmati sarapan selepas solat raya.

Hj. Osman; arwah atok.

Hii peace yooo!

Like mother like daughter.

Kat hulu. Hulu mana entah tapi kat Sungkai.

At Negeri Sembilan. Kahwin cucu onyang Bedah. Makan.

Wanie and Husna.

3 dara pingitan. Sorang bakal berkahwin. Dua orang lagi bakal apa entah kahkah.

My awesome daddy.

Ini candid.

Billaa a.k.a belllaa.

Family raya.

Adakah memang benar aku pendek? Atau tanah tu yang tak rata? :O

With my dearest kak Ayu.

Rumah Pak Jo; abang umi.

Otw to Seremban. Jalan terlalu sesak sangat.

Rumah Pak Tam; adik Pak Lang.

Petang Ahad having a bbq. Tak dapat nak buat malam sebab nak balik Ipoh.

Abang Jijan with her daughter, Chacha Maembong kahkah.

Gathering satu family. Will miss this moment.

Jemput sila makan. Nyumm nyummm.

Ayah mengeluarkan seluruh tenaga semata untuk potong kambing.

Tak sah kalau entry aku takde gambar sweet mweet ayah dengan umi. Ahaks.

Adam and Rifqi a.k.a Kiki.

Sedih rasanya tinggalkan kampung. Bukan selalu balik selalu ketemu. Insyaallah bulan 11 ni akan balik balik. Sebabnya aku akan kahwin di sana kahkah. Ok tak nak cakap detail. Takut tak menjadi. Apa yang diplan dirancang takut tak terjadi pula. So these are my raya. And how about your raya?

6 comments:

abelxheer said...

pertama sekali , aku benci tengok makanan kau sebab aku tengah lapar sekarang ni .


second, kenapa meriah gila hari raya kau . my hari raya not so meriah like your hari raya . i dont have village . hahaha :(

Bobo Dawson said...

kahkah pergi ler makan bitch :O jgn lah cemburu jgn lah sedih. nanti suatu hari kita balik kg sama2. ahaks >.<

abelxheer said...

kampung kita tak mungkin sama melainkan kita bermadu . kahkah . kbai ! haha

Muharo Hafizz said...

untungler...kampung aku benda2 nie dah jadi kenangan jer..... huuuuu

Bobo Dawson said...

@abelxheer bermadu ye?? hehehe siap aku kerjakan kau nanti

Bobo Dawson said...

@Muharo Hafizz hehe kenangan itu indah. jom follow aku balik kahkah