Tuesday, January 1, 2013

2013 Dah


Welcome 2013. Selamat Tahun Baru. Happy New Year.

1 Januari 2013 bersamaan 18 Safar 1434H. 2013 dah 2013 dah *angkat tangan* hahaha aku dah 19 tahun. Percaya tak percaya tak? Tahun ni last aku umur belasan, tak sabar nak tunggu tahun depan bakal menginjak umur puluhan. Yeaayy aku dah tua *tepuk tangan* Ketahuilah bahawa aku dah tua dah boleh kahwin. Kahkah tapi perangai maintain macam dulu. Oh takpe itu tolak ketepi dahulu. Tak nak fikir wakakah. Dan esok bermulanya alam persekolahan. Lagi berapa jam je tinggal. Confirm esok pagi aku tarik selimut sambil peluk bambam, termenung kejap sambil buang masa, mamai "Eh sekolah ke harini?" 

Nescaya pagi esok bau-bauan barang kedai menusuk hidung aku. Wangi weh hahaha. Aku takde yang baru semuanya guna lama punya. Kasut faham jelah patut tukar. 2 tahun dah guna memang wajibun tukar. Dah bocor dah rabak boleh masuk air dah habis stokin basah. Sebelum ni bukan main semangat nak sekolah nak sekolah. Tapi bila esoknya betul-betul sekolah, otak aku dah set erghhh kenapa rasa semangat ni dah hilang. Nampak tak permainan dia yang memanipulasikan fikiran aku -_- sengaja dia menghasut aku supaya malas nak bangun esok pagi. Patut brain wash aje.

Tahun ni tahun last aku bergelar pelajar pra-universiti. Untuk penggal kedua dan penggal ketiga kena struggle habis-habis. Ya allah :'( buku boleh tahan tebal juga berbanding penggal satu punya. Lagi mencabar lagi susah tajuk dia. Menahan air liur lah aku lepas ni. Dugaan dan godaan makin lama makin banyak. Taktau dapat menahan ke tidak untuk this year. Hmp *tarik nafas* Moga aku kuat. Ye aku kuat aku boleh. Semalam lower six harini dah upper six. I'm officially a senior students in my school. Kahkahkah pembantu kanan guru-guru Form 6. Dah dewasa :O mohon cemburu ya.

So here I'm gonna list my wish for this year. Azam tahun baru katakan.

1. #MyWishIn2013 kurangkan tidur di siang hari. Sejak Form 1 lagi tidur waktu petang dah memang sah otak jadi lembap. Waktu malam prepare nescafe takpun cappucino. Sambil minum sambil buat hw. 

2. #MyWishIn2013 dapatkan pointer 3 ke atas. Atas pagar pun boleh jalanlah tapi kalau boleh 3 ke atas. Boleh ke? Insyaallah aku boleh. Jangan kata tak boleh.

3. #MyWishIn2013 hujung tahun wajibun ambik lesen kereta. Wajib wajib. Dah janji kan? Janji harus ditepati tak boleh dicapati. Say goodbye to lesen motor. Kahkah.

4. #MyWishIn2013 belajar-belajar fokus dalam kelas. Kalau waktu P.P mengantuk nak tidur takpe. Itu normal sebab tak boleh tahan. Keluar tandas secara berjemaah untuk ambil angin.

5. #MyWishIn2013 mula berdikari. Mula belajar memasak sebab dah kena bebel dengar 2 orang terpenting dalam hati aku ni. Kahkah puiii. Syak wasangka pula dengan wish ni haa -_-

6. #MyWishIn2013 hubungan yang lebih panjang. Ahmad Faiz bin Abdul Wahab. Insyaallah kalau ada jodoh tak ke mana :) kurangkan ego masing-masing dan percaya antara satu sama lain. wkwkwk jiwang.

7. #MyWishIn2013 facebooking, tweeting, tumblring and blogging tolak ketepi dahulu. Online tapi tak selalu. Cuti sekolah yang bakal ye aku online kerap. Wahahaha.

8. #MyWishIn2013 tak lupa dan sentiasa ingat dekat kawan bestie 2 orang ni. Aien and Najerah. Dan kawan-kawan satu kelas aku. Tak larat aku nak list. Ramai sangat. Friends forever <3

9. #MyWishIn2013 maintainkan senyuman bila berselisih dengan junior dan cikgu. Senyum tak perlu kata apa-apa. Senyuman itu indah. Hahaha propa je lebih.

10. #MyWishIn2013 banggakan umi dan ayah. Yeayy saya anak umi saya anak ayah. Turutin perintah mereka dan berbuat baik. Insyaallah love both of you <3

That's all. Till we meet again by next entry. Adios. Btw welcome back to school. Kahkah.

5 comments:

Hafiz Dno said...

tu diaa wishlist dia :O

Bobo Dawson said...

kahkah power kan wishlist aku? wahaha

abelxheer said...

kahkah 8 dengan 6 :O . wuuuuuuu terharu nya kita . kehkeh :O .semoga semua wishlist tercapai =3 .ekekeekekke

Bobo Dawson said...

@abelxheer ahaks >.< aminnnn

abelxheer said...

puihhh